Bemutatkozás – Mentálhigiénés szakember

Magamról

Várszegi Tamás vagyok. Férj, háromgyermekes családapa, a budapesti Semmelweis Egyetem mentálhigiénés szakember jelöltje, atlétika edző, de legfőképpen ember. Olyan ember, mint bárki más, jó és rossz tulajdonságaimmal, erényeimmel és hiányosságaimmal együtt. Az élet szépségeiért hálás vagyok, a nehézségekkel próbálok együtt élni, a kihívásokkal pedig megbirkózni.

Hiszem, hogy az emberi kapcsolatainkban a legtöbbet önmagunk őszinte odaadásával, a másik elfogadásával és megértésével, az egymásnak szentelt idővel adhatjuk, és ez önmagában megerősítő, gyógyító hatással van mindkét félre nézve. Ezeket kiegészítve mentálhigiénés szakmai ismereteimmel, az életben szerzett tapasztalataimmal szeretnék segítségére lenni a hozzám fordulóknak.
Fontos, hogy nem vagyok life-coach, (életvezetési) tanácsadó, pszichológus. Saját identitásomat egy mentálhigiénés látásmódú, sportolói-edzői tapasztalatokkal rendelkező segítő foglalkozású emberként határozom meg.

Az életemről röviden

1988-ban születtem a családunkban negyedik fiúgyermekként. Hálás vagyok szüleimnek, hogy nagy családban nőhettem fel. Legkisebb gyermekként szerettem versengeni, így a sport fontos szerepet töltött be az életemben. Közel 11 évet versenyeztem rúdugróként a GEAC atlétika szakosztály színeiben. Voltam válogatott atléta és felnőtt magyar bajnok. 2012-ben közgazdász diplomát szereztem a gödöllői Szent István Egyetemen. 2013-ban megházasodtam, majd született három gyermekünk.
Főállásomat tekintve hivatásos pókerjátékos vagyok az Alpha Backing Teamben. 2017-ben elvégeztem az atlétika sportedzői képzést, Szörényi István rúdugró mesteredző munkáját segítettem az ő felkérésére. Körülbelül két év elteltével döntöttem úgy, hogy abbahagyom az edzői tevékenységemet. A főállású elfoglaltságom, a családfői, nagycsaládos apai szerepek mellett nem tudtam kellő odaadással edzőként dolgozni. A GEAC atlétikai szakosztály légköre, az edzésre járó gyerekek és fiatal felnőttek, a kollégáim sokat jelentettek számomra, és többek között nekik is köszönhetem, hogy jelentkeztem és felvételt nyertem a Semmelweis Egyetem két éves posztgraduális mentálhigiéné szakirányú továbbképzésére. 2022-ben végeztem az egyetemen és immáron mentálhigiénés szakemberként a képzésen elsajátított mentálhigiénés szemlélettel szeretnék segíteni a hozzám fordulóknak.

Milyen formában van lehetőség a mentálhigiénés segítői beszélgetésre?

A