Baltazár Program

JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTÉSE ITT!

Mi a Baltazár Program?

A Baltazár Program során a gyermekek személyiségfejlesztő drámafoglalkozásokon, és egyéb interaktív csoportfoglalkozásokon vehetnek részt. A foglalkozások kiindulási alapja egy mesekönyv (Baltazár és az Elvarázsolt Birodalom), ahol a gyermekek a mesehőssel, Baltazárral, a bundás mackóval azonosulhatnak. A hősünk utazása során számos próbatétellel szembesül, amelyet próbál egymaga megoldani, vagy ha szükséges, még segítséget is kér. Így egyre tapasztaltabb, egyre ügyesebb, és magabiztosabb lesz útja végéhez közeledve, ráadásul személyisége is fejlődik. A rendszeres foglalkozások alkalmával a gyerekek folyamatosan sajátítják el – játékos formában, hasonlóan a bundás hősünkhöz – az életkoruknak megfelelő tudást, a közösségbe való beilleszkedést, a saját egyéniségük kibontakozását, a kreativitásukat, és a lelki biztonság érzését. Legfőbb célunk, hogy ezen alkalmakon a gyerekek felszabadultan és vidáman, egymásra figyelve élhessék meg az őket foglalkoztató témákat, élethelyzeteket, szerepeket, amelyeket a különböző drámajátékok segítségével dolgozunk fel.

Kinek ajánljuk a Baltazár drámafoglalkozásokat?

A kiscsoportos személyiségfejlesztő drámafoglalkozásokat 6-12 éves (óvodás, és kisiskolás) korosztály számára ajánljuk. Szeretettel várunk minden olyan gyermeket, aki szeret játszani, aki szereti a meséket, az izgalmas és kreatív játékokat, és aki szeretne csatlakozni egy vidám és játékos csoporthoz. Továbbá szeretettel ajánljuk szorongó, vagy éppen túlmozgásos, vagy társai körébe nehezebben beilleszkedő gyerekeknek. A játékos drámafeladatok, és a „kis közösségünk” ad lehetőséget a gyermekek saját értékeink megismerésére.

Hogyan zajlanak a rendszeres drámafoglalkozások?

A drámafoglalkozások egy előre meghatározott tematika szerint haladnak, amely kezdetben a (Baltazár és az Elvarázsolt Birodalom) mesekönyvhöz kapcsolódik, majd a későbbiekben egyre több, a csoportot foglalkoztató témaköröket is érint. A foglalkozások egy csoportvezető segédletével zajlanak, amelyeket az iskolai tanévben tartja (szeptembertől – májusig) heti rendszerességgel, általában az adott iskola egy osztálytermében. A drámafoglalkozások időtartama kb. 45-60 perc. A csoportlétszám kb. 6-8 fő.

Milyen foglalkozásokra lehet jelentkezni?

1)Heti rendszerességgel való részvétel a foglalkozásokon / FIGYELEM a foglalkozások a veszélyhelyzet kihirdetése óta szünetelnek!/

  • Gödöllői Erkel Ferenc Általános Iskola – keddenként /16:00-17:00/
  • Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola – szerdánként /16:00-17:00/
  • Gödöllői Szt. Imre Katolikus Ált. Iskola és Óvoda – hétfőnként /7. órában 13:30-14:20/
  • Játékkuckó magánóvoda – hétfőnként /10:25-11:10/
 • További csoportfoglalkozásokat az erre jelentkező óvodákban, iskolákban tartunk!

Részvételi díj: 6000 Ft/fő/hó (nem alkalmi!)

ONLINE JELENTKEZÉS ITT!

vagy Jelentkezési lap letöltése itt! – A jelentkezési lapokat az alábbi e-mail címre kérjük elküldeni: garoda@garoda.hu

2) Egy-egy alkalmon való részvétel (a fenti csoportokban)

Részvételi díj: 2000Ft/fő/alkalom (előzetes egyeztetés szükséges!)

3) Játékos drámaórák

Szeretettel várjuk iskolák, óvodák, egyéb intézmények jelentkezését interaktív drámajátékokkal egybekötött bemutatóinkra. Ezen alkalmakon osztályok, nagyobb csoportok vehetnek részt egy-egy „tanóra” keretén belül a drámaórán (a tanítójukkal együtt). Több téma közül lehet választani, illetve egyéb más (tanító által kért) témákat is szívesen feldolgozunk. Szeretettel tartunk interaktív előadást egy-egy az iskolában, vagy óvodában megrendezésre kerülő jeles napon is (pl. gyereknap, költészet napja, állatok világnapja, …).

lehetséges drámaóra témák:

  • Baltazár és az Elvarázsolt Birodalom – interaktív könyvbemutató
  • Karácsonyi manóképző – interaktív drámaóra
 • illetve tanítók, óvónők által kért egyedi témákpl.: család, természet, öröm-bánat, táplálkozás, mozgás …stb.

Az előadás/drámaóra díja: 6000Ft/alkalom (kb. 45 perc)

Szeretettel várjuk foglalkozásainkra az ifjú kalandorokat!

Jelentkezés:

Várszegi Márton (foglalkozásvezetőnél) – tel.: 20/ 365-40-94 / garoda@garoda.hu

 

Baltazár Program a Gödöllői Adventi Kastélynapokon: