A mentálhigiénés segítői beszélgetés

Helyszín: Atlantisz Életmód Központ, Gödöllő, Köztársaság út 69/a
Időpont: előre egyeztetett időpontban
Időtartam: 60 perc

A mentálhigiénés segítői beszélgetés egy kb. 60 perces négyszemközti beszélgetést jelent a mentálhigiénés szakember és a kliens között egy erre a célra kialakított helyszínen, rendelőben.

A mentálhigiénés ülés nem egyenlő a pszichoterápiás üléssel. A pszichoterápia a lelki problémák vagy pszichés betegségek kezelésének terápiás módját jelenti.

A mentálhigiéné nem coaching folyamat. A coaching ülésen a személyes (szakmai) fejlődés és fejlesztés van előtérben közösen meghatározott célok mentén.


A mentálhigiénés szakember a jelenre, a beszélgetés során felmerülő érzésekre és a kliens erőforrásaira koncentrál. A beszélgetés fő célja, hogy a kliens megőrizze, ill. megerősítse lelki egészségét vagy adott esetben visszabillentse azt a helyes irányba a mentálhigiénés szakember segítségével. A titoktartási kötelezettség a mentálhigiénés szakemberre is vonatkozik.
A mentálhigiénés ülésre a kliens hozza a témát, a mentálhigiénés szakember aktív hallgatással, értő figyelemmel kíséri a klienst, kérdései mindig a felmerülő témákhoz kapcsolódnak. Tehát a mentálhigiénés konzultáció nem terápia és nem tanácsadás. A fő cél az, hogy a kliens saját helyzetét jobban megértse, egy másik szemszögből közelítse meg esetleges elakadásait és a kapcsolaton keresztül rátaláljon saját erőforrásaira ezáltal pedig stabilitást, növekedést érjen el.

Szeretnék részt venni egy mentálhigiénés segítői beszélgetésen!