A Boldogság forrása

11111Hamarosan beköszönt az idei tél, amely hozza magával a csodás ünnepeket, a pihenést, és a feltöltekezés időszakát. Ilyenkor több időt tölthetünk családunkkal, szeretteinkkel. Ilyenkor mindenki boldogabbnak érezheti magát. Örömmel, és vidámsággal töltheti meg szívét, lelkét. De ez az érzés csak egy bizonyos időszakhoz, vagy dátumhoz kötődhet? Véleményem szerint NEM! Sőt! Fel kell ismernünk, hogy mi tesz igazán boldoggá, hogy mi a legfontosabb az életünkben! Miért dolgozunk, miért „harcolunk”? Egy idézetet szeretnék megosztani Veletek az orosz író és filozófus tollából: „A Boldogság forrása nem rajtunk kívül, hanem bennünk van!” (Lev Tolsztoj)

Elgondolkodtató? Régebben én is gondoltam úgy, hogy akkor lehetek igazán boldog, ha lesz egy szuper autóm, egy nagyobb házam, mint a szomszédé, vagy egy beszélni tudó kiscicám. Tényleg szükségem van-e ezekre? Vagy csak sodródom az árral? Én nem szeretnék azok közé tartozni, akiknek megmondják, hogy mitől lehet boldog! Én, én vagyok! Tudom, hogy mi fontos számomra! Az is lehet, hogy már a „tulajdonomban” van. Ha elmegyek moziba nem a film tesz igazán boldoggá, hanem az, aki elkísér. Az erre szánt idő is akkor válik értékessé, ha van kivel megosztanom a film által nyújtott élményeimet. Vagyis nem (csak) a mozizás tesz boldoggá, hanem ami „mögötte van” (lásd idézet)! Bár nem bánom, ha a film is jó! 🙂 Ezzel csak annyit szerettem volna érzékeltetni, hogy nem mindig az a boldogságunk forrása, amit annak képzelünk!

Hiszek benne, hogy vannak, és lesznek is olyan személyek, klubok, szervezetek, és intézmények, akik próbálják megmutatni, és átadni Nekünk, az igaz boldogság forrását!

Garoda Klub – Az élő közösség ereje!fb-like-button

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük